Munkánk során szorosan összekapcsolódik a környezetvédelem és a környezeti nevelés fogalma, témaköre.

Szemléletformáló programjaink segítségével kiemelten célozzuk az iskolás és óvodás korosztályt, hiszen a környezettudatosságra nevelést legérdemesebb már gyerekkorban elkezdeni. A természet értékeit figyelembe vevő helyes attitűdök kialakítása céljából a gyerekeket tanító pedagógusok, nevelők és a kedves szülők közreműködését is igyekszünk elnyerni. Részt veszünk állami és önkormányzatok természet és környezetvédelmi feladatainak ellátásában, illetve aktívan élénkítjük, építjük nemzetközi kapcsolatainkat.
Arra törekszünk, hogy célközönségünk játékos, változatos és interaktív formában ismerkedhessen meg a környezetvédelem legfontosabb alapfogalmaival, jelen korunk környezet és természetvédelmi problémáival és kialakuljon bennük a helyes ökológiai szemléletmód.

Lakossági figyelemfelkeltő programkínálatunkkal sokszínűen, közérthető formában utalunk a fenntartható fejlődés fontosságára és kiemelten arra, hogy hogyan lehet egyén szinten cselekedni minden egyes nap egy egészségesebb, tisztább jövőért. Meglepő módon ugyanis kis lépésekkel, mindennapos odafigyeléssel, valamint nem utolsó sorban közösségi összefogással hihetetlen eredményeket vagyunk képesek, mi, Földlakók elérni.

Környezetvédelmi tevékenységeink során rávilágítunk fontos témakörökre, úgymint: a helyes hulladékgazdálkodási gyakorlat népszerűsítése-például: zerowaste életmód, körkörös gazdaság elve, klímavédelem valamint energiahatékonyság.
Törekszünk a rendszer szintű, minden mindennel összefügg alapelvére hagyatkozni, arra, hogy az emberek felismerjék, hogy mindannyian a Földünk környezetének részesei vagyunk, ezért felelősséggel tartozunk annak állapotáért, értékeinek megőrzéséért.

A tenni akarást jól felkészült szakmai csapatunk szorosan együttműködve rendkívül hatékony pedagógia, oktató projektek megvalósításával ösztönzi. Ilyenek többek között az iskolai, óvodai ismeretterjesztő foglalkozások, vetélkedők, ökojátszóházak, interaktív kiállítások tárlatvezetéssel, ajándék túrák. Az ezeken történő részvétellel az érdeklődők megtanulhatják, hogy miért fontos takarékoskodni a természet erőforrásaival és hogyan is csökkenthetik ökolábnyomuk méretét. Az emberek ugyanis egymaguk nem tudják befolyásolni a jövőt…de a szokásaikat igen. És ezek a szokások azok, amik meghatározzák a jövőjüket. Tegyünk tehát még ma a holnapért, és ne feledjük: a sok kicsi jótett bizony mindig összeadódik!